ПП-ДБ очакват от ГЕРБ-СДС тяхна версия на меморандума. Междувременно Кирил Петков обяви, че реалното разпределение на властта в

...
ПП-ДБ очакват от ГЕРБ-СДС тяхна версия на меморандума.
Междувременно Кирил Петков обяви, че реалното разпределение на властта в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Реалното разпределение на властта е над 95% за ГЕРБ и за ДПС. Пеевски отговори с имена

ПП-ДБ очакват от ГЕРБ-СДС тяхна версия на меморандума.

Междувременно Кирил Петков обяви, че реалното систематизиране на властта в България е над 95% за ГЕРБ и за Движение за права и свободи. Съпредседателят на ПП е безапелационен, че идващият министър председател на България би трябвало да се споделя Мария Габриел.

„ В службите сега – ето, една ДАНС, без да споделям точна цифра, над 2 хиляди индивида работят там. „ Продължаваме промяната “ има единствено един човек. Над 2 хиляди индивида са наети отпреди. Говорим за доста под 1% систематизиране. Ако приказваме за регулаторите – 100% са при тях, при нас са нула. Ако приказваме за администрацията – несъмнено 95% на 5%. Ако приказваме за Висш съдебен съвет – от наша страна сме с нула “, съобщи Петков.

„ Реалното систематизиране на властта в България е над 95% за ГЕРБ и за Движение за права и свободи, и може би още президентски фрагменти. Ние сме под 5%, тъй че дано да си приказваме за действителното ръководство и действителната власт “, сподели Петков.

 

В отговор пресцентърът на Движение за права и свободи популяризира изказване на ръководителя на парламентарната група Делян Пеевски, съгласно който Кирил петков е направил " внушения в общественото пространство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Президента владеят  чрез свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, включително и Висш съдебен съвет, които изрично не дават отговор на истината ". 

Той приказва за някакви 95%, което като се изключи че е невероятно, защото става дума за самостоятелните регулатори, подвежда хората, се споделя в прессъобщението. 

" Държа да подчертая, че Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от ПГ на Движение за права и свободи и подкрепени от Народно събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения ", безапелационен е Пеевски.

От пресцентъра показват информация с имена, които за членове на регулатори и Висш съдебен съвет от квотата на Движение за права и свободи.

Посочени са:

Петър Чобанов - подуправител на Българска народна банка

Юнал Тасим - член на Фискалния съвет

Пламен Киров, Ердинч хайрула - членове на Комисия за защита на конкуренцията

Сабрие Сапунджиева - член на Комисия за отбрана от дискриминация

Стефан Гроздев - член на Висш съдебен съвет

Пламена Цветанова - някогашен член на Висш съдебен съвет (напуснала)

Любка Камзималска - контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет

 

Разчитам, че откакто се запознае с данните и фактическото състояние в регулаторите, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини, приканва Пеевски.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР